МЗ Црвенка


Коњовићева 1

25.000 Сомбор

тел: 025/413-968

факс: 025/430-770

имејл: mzcrvenkaso@gmail.com

 

Илија Зелић, секретар МЗ

Председник Савета МЗ: Жељко Велебит

Заменик председника Савета МЗ: Росана Крстић

 

Чланови савета: Сава Дојић, Стеван Шари, Александар Радишић, Душанка Миливојевић, Здравка Новаковић, Никола Јоцић, Младенко Јокић, Никола Малешевић

 

treci rejon  Територијално МЗ "Црвенка" се простире од улице Вере Гуцуње до Војвођанске улице (десна страна) и пет приградских насеља – салаша: Обзир, Билић, Ранчево, Милчићи и Шапоње.

Канцеларија МЗ "Црвенка" се налази у улици Коњовићева број 1 у бившој згради Дечијег дома.

 

Материнско удружење из Сомбора (основано 1926. године) у недељу 6. новембра 1932. године у 11,00 часова осветило је темеље будућег Дечјег дома, на углу Венца Радомира путника и Коњовићеве улице. Новембра 1933. године подигнута је и стављена под кров

импозантна зграда Дома. Намена Дечијег дома била је збрињавање сиромашне деце без обзира на веру и националност. Дом је поседовао велику салу и позорницу, учионицу, спаваћу собу, гардеробу, купатило, трпезарију, кухињу, оставу, одељење за нудиљу, стан за домара, праоницу, дрварницу, терасу за сунчање, посебно одељење за болницу и остале нуспросторије. На челу Материнског удружења у том периоду била је Савка др Е. Григоријевић са потпредседницима – Милом Бикар и Вером Вукичевић, те благајницом Јулком Мандић.

Материнско удружење је током 1934. године у више наврата оргнизовало акције за прикупљање средстава за доградњу Дечијег дома, а 07. децембра 1935. године уз свечану чајанку Дом је отворен.У згради Дома  06. априла 1965. године основана је МЗ "Црвенка", коју грађани по навици називају трећи реjон.

 

 

slabaСлава Месне заједнице се обележава 28. јуна на Видовдан,  на Видовданском тргу.

На територији МЗ налазе се два објекта ПУ "Вера Гуцуња" у Коњовићевој и Војвођанској улици  и ШОСО "Вук Караџић".

Деца са територије МЗ похађају ОШ "Никола Вукичевић" која се налази на територији МЗ "Венац" , успостављена је добра сарадња са њима и МЗ "Црвенка" је школи уступила рачунаре које је добила из донације АДФ –а.

МЗ "Црвенка", уз минималну надокнаду за трошкове одржавања уступа на коришћење велику салу и то ГКУД "Раванград" (три пута недељно по четири часа) и Удружењу грађана "Пријатељи" (једном недељно по шест часова), као и за потребе разних презентација,  прадавања и за друге сличне намене.

 

Датум последње измене: 20.09.2019

Трг цара Уроша 1, 25000 Сомбор, тел: 025/468-111, факс: 025/468-116 | Емаил: info@sombor.rs