МЗ Стара Селенча

Далматинска 10 
25000 Сомбор 
тел.: 025/424-978  
имејл: mzstaraselenca@yahoo.com

Савет МЗ "Стара Селенча"

Aлекандар Пап, председник Савета 
Синиша Радојевић, заменик председника Савета МЗ 
Јелена Кархер, члан Савета 
Ивана Дрезга, члан Савета 
Драган Лазић, члан Савета 
Ђорђе Миросављевић, члан Савета 
Зоран Кунић, члан Савета 
Зоран Мирковић, члан Савета

Барбара Бакош  члан Савета

Немања Божановић, секретар МЗ

МЗ "Стара Селенча"

  МЗ "Стара Селенча"Сомбор налази се у југозападном делу града и заузима површину од око 32 км 2 , од тога градски део чини око 5 км 2 , а ванградски део заузима површину од око 27 км 2 . 
  Према последњем попису становништва у нашој МЗ живи око 5.700 становника који живе у приближно 2.000 домаћинстава. На територији МЗ од великих колектива налазе се "Електровојводина" и "Семе"Сомбор. Такође на територији МЗ послује на десетине малих предузећа како произвођачких тако и трговачких .

  ИгралиштеУ нашој МЗ постоје десетине вредних ратара који поред тога што обрађују стотине хектара, баве се и савременим узгојом стоке. На територији МЗ постоје и одлични услови за изградњу како стамбених објеката тако и мањих предузећа. У градском делу МЗ комунална инфраструктура готово завршена (потребно је урадити гасификацију и поставити инсталације за кабловску телевизију), а у наредном периоду предстоји изградња комуналне инфраструктуре за ванградски део.
  У МЗ Стара Селенча нема школе ни вртића за децу (осим истуреног оделења ОШ "21. Октобар" и вртића у насељеном месту Буковац), па је Савет МЗ је уз помоћ Општине Сомбор изградио прелепо игралиште за децу на којем се сада већ традиционално (од 2002. год.) организују "Ивањданске вечери" на којима наши најмлађи суграђани показују вештине вожње бицикла, певања, играња фудбала и баскета, цртања и друге активности.

  
  Радна акцијаОд 2005. године на поменутом игралишту организују се и зимска такмичења (Деда Мраз, грудвање...). Поред овог уређеног игралишта постоје и неколико неуређених дечјих игралишта која ће у наредном периоду попримити друкчији изглед. Треба истаћи да у нашој МЗ постоји узоран спортски колектив ФК "Омладинац" Буковац основан 1949. године који се такмичи у Подручној фудбалској лиги Сомбор . 
  Насељено место Буковац има своју славу Свети пророк Илија - Илиндан и на тај дан стотине грађана посећују насеље Буковац.

  Захваљујући вредним и марљивим људима наша МЗ има потенцијала да у скорије време постане узорна градска МЗ у коју ће грађани нашега града и туристи радо свраћати да се одморе уз обалу Великог бачког канала, да се окупају на градском купалишту "Штранд", а такође да се деца разоноде на дечјем игралишту "Чворак", да погледају добру фудбалску представу и на крају да пробају кулинарске специјалитете наших бака, а богами и дека, који су увек спремни да припреме фантастично јело или пиће.

  У нади Вашег скорог доласка у најлепшу МЗ срдачно Вас поздрављамо!

Датум последње измене: 17.10.2019

Трг цара Уроша 1, 25000 Сомбор, тел: 025/468-111, факс: 025/468-116 | Емаил: info@sombor.rs